Over GroenGezond

Hier lees je mijn verhaal.
Home / Over GroenGezond

Dit ben ik als voedingscoach:

Betrouwbaar

Enthousiast

Genuanceerd

Wil je me liever persoonlijk spreken? Bel me op 06 44402667!

Waarom kiezen voor natuurvoeding?

Natuurvoeding ligt aan de basis van mijn praktijk. Waarom? Heel simpel eigenlijk: natuurvoeding past bij iedereen. Niet omdat natuurvoeding makkelijk of algemeen is, maar omdat natuurvoeding draait om jouw persoonlijke lifestyle, voorkeuren en gevoeligheden. Je moet niets en je mag alles. Wil jij vlees eten? Prima. Eet je geen zuivel meer? Dat kan ook. Met de principes van natuurvoeding kan ik jou precies laten zien wat je nodig hebt om een gezond eetpatroon te ontwikkelen, zonder strenge verboden of verplichtingen. En dat is wel zo fijn als je zoekt naar een lifestyle voor de lange termijn! Ook als je situatie of voorkeuren de komende jaren veranderen,

past het altijd binnen de natuurvoeding. Kort gezegd draait het niet om wát je eet, maar hoe vaak je dit eet en wat de kwaliteit ervan is. Dus eet je bijvoorbeeld zalm: hoe en waar is de vis gekweekt? En bak je een roombotercake: is het meel biologisch? Welke vorm van suiker/zoetstof gebruik je? Want zulke schijnbaar onbelangrijke verschillen maken ál het verschil als het gaat om gezondheid. En dat laat ik je graag zien. Zoals je misschien merkt kan ik hier echt pagina’s over vol schrijven. Ik loop helemaal warm! Natuurvoeding heeft me alle handvatten gegeven om mezelf en anderen te helpen gezonde voeding te begrijpen, én toe te passen. Mag ik het ook jou laten zien?

Mijn droom, mijn missie.

Het liefst houd ik mijn verhaal hier super positief, maar zonder deze wat meer serieuze noot is mijn verhaal niet compleet. Al voor dat ik opgeleid werd tot natuurvoedingsadviseur kon ik niet geloven wat mensen als gezond beschouwden. Sterker nog: ik kon niet geloven wat ons werd geleerd over wat gezond eten überhaupt was. Eigenlijk helemaal niets. Een paar kooklesjes tijdens Verzorging in de brugklas, en dat was het wel. Terwijl gezonde voeding een primaire levensbehoefte is én de overheid in de grondwet heeft vastgelegd dat zij ons ‘goede informatie geeft over gezond leven’ en ze ‘zorgen dat ons eten en drinken schoon en gezond zijn’ [link: Ned. Grondwet art. 22]. Nu wil ik hier geen politiek geladen debat ontketenen, maar ik wil wel benadrukken dat er nog véél terrein te winnen is. Kennis over de relatie tussen voeding en gezondheid zou algemeen goed moeten zijn. Bijvoorbeeld met een schoolvak geheel gewijd aan voeding!

Hoe eerder kinderen leren over gezond eten, hoe makkelijker ze later gezonde keuzes maken. Het is mijn droom dat kennis over gezond eten (kennis die al honderden jaren bekend is, maar de laatste honderd jaar plaats heeft moeten maken voor commerciële gemaksproducten) weer als primaire levensbehoefte wordt behandeld. Zodat we de aarde minder belasten én een gezond fundament leggen voor de toekomst van onze kinderen. Ik wil natuurlijk niet zonder werk komen te zitten, maar als dat komt doordat iedereen algemene voedingskennis heeft, dan heb ik dat er voor over! Tot die tijd richt ik mij tot het individu =). Want iedere persoon die ik kan helpen, brengt ons een stapje dichterbij een gezondere wereld. Het is dus mijn missie om mensen te helpen zichzelf gezonder te maken. Ik deel met jou de kennis, het begrip en de toepassing van gezonde voeding, zodat de aarde én wijzelf er beter van worden.

Laatste blogs