Voedingsadvies Utrecht

Zorgeloos overstappen naar een gezonde eet- en leefstijl
Home / Voedingsadvies Utrecht

“Ik heb geen buikklachten meer! Nicke geeft laagdrempelig advies waar je zo mee aan de slag kunt. Het resultaat is er al met kleine stapjes/veranderingen.” Marijn, voedingsadvies Utrecht.

Voedingscoaching kan nu ook via Skype!

Door voedingsadvies Utrecht:

 • zijn je klachten sterk verminderd of zelfs verdwenen
 • heb jij een gezonde lifestyle met meer energie en levensplezier

 • kun je mindfulness en yoga inzetten voor ontspanning en vertering

 • kook je simpel een gezonde, volwaardige en lekkere maaltijd (ook voor het hele gezin!)
 • weet je hoe je op een verantwoorde manier van je guilty pleasures kunt blijven genieten
 • weet je in de supermarkt precies welke producten écht gezond zijn, en waarom

Kom langs als je:

 • buikklachten hebt, zoals opgeblazen gevoel, buikpijn en moeilijke stoelgang
 • vermoeid bent en niet genoeg energie lijkt te hebben
 • voedingsadvies wilt bij overgewicht / ondergewicht
 • zonder extra gedoe gezonder wilt koken voor je gezin

 • een voedselallergie hebt, en geen tekorten wilt oplopen
 • tijdens zwangerschap en/of borstvoeding zo gezond mogelijk wilt eten

Persoonlijke coaching

Neem de tijd voor blijvend succes

Met GroenGezond voedingadvies Utrecht boek je met kleine, simpele voedingsadviezen al grote resultaten. Veelgehoorde ‘vage klachten’ zoals hoofdpijn, weinig energie of gevoelige darmen verminderen of verdwijnen. En dat allemaal met een eetpatroon waarbij je je levenscomfort gewoon behoudt. Mijn hele werkwijze is erop gericht dat we samen toewerken naar een gezonder eetpatroon, dat voor jou gemakkelijk vol te houden is. En het duurt even om er achter komen op welke manieren jouw eetpatroon en lifestyle geoptimaliseerd kunnen worden. Dat is ook heel gezond! Wil je weten waarom gedrag en gewoontes veranderen tijd kost (en 3 tips om zelf mee aan de slag te gaan)? Lees dan onderstaande blog!

Vragen over voedingsadvies in Utrecht? Je kan altijd bellen naar 06 44402667!

Tarieven

Intakeconsult

75
60 á 90 minuten
 • Uitleg unieke principes van natuurvoeding
 • Speciale belevingsoefening
 • Bespreken van vragenlijst en voedingsdagboek
 • Concretisering gezondheidsdoelen en stappenplan
 • Concreet advies om meteen mee te starten
 • GroenGezond tips & recepten voor mee naar huis

Vervolgconsult

45
30 á 45 minuten
 • Persoonlijke begeleiding en tussentijds contact
 • Bespreken van ervaringen afgelopen weken
 • Aandacht voor specifieke uitdagingen en sociale situaties
 • Nieuw gezondheid/voedings-thema introduceren
 • Veel ruimte voor vragen en motivatie

Supermarktsafari

60
60 á 90 minuten
 • Bezoek aan jouw lokale supermarkt!
 • Veel aandacht voor marketingtrucs, misleidende verpakkingen en het lezen van etiketten.
 • Je gaat je ′vaste′ route door de supermarkt gezonder maken.
 • Je krijgt een hand-out mee naar huis met een lijst van verborgen ongezonde ingredienten (zoals suikers en smaakversterkers).
Persoonlijk en comfortabel

Voor Utrecht & omgeving

Kom je uit Utrecht en wil je graag persoonlijke begeleiding bij het overstappen naar een gezondere eet- en leefstijl? Dan zit je helemaal goed bij GroenGezond. Ik kom gewoon naar jou toe, en neem alles mee dat we nodig hebben (dat is overigens echt niet zoveel hoor!). Ik richt me met mijn voedingscoaching en voedingsadvies op Utrecht en omgeving, waarbij ik buiten Utrecht een kilometervergoeding verreken. Ben je benieuwd naar wat je in huis haalt, wanneer je kiest voor GroenGezond? Bekijk hier mijn werkwijze.

Voorbeeld coachingtraject á €260

NB: prijsindicatie gebaseerd op een traject van 5 sessies

Het intakeconsult draait vooral om een fijne kennismaking tussen jou en mij, en natuurlijk om het in kaart brengen van de vraag, het probleem of de klacht. Wil je voedingsadvies en woon je in Utrecht? Dan kom ik kosteloos naar je toe. Woon je buiten Utrecht? Dan verreken ik een kilometervergoeding.

De coachvraag: Als je kiest voor persoonlijke coaching dan heb je waarschijnlijk een probleem, klacht of gezondheidsvraag waar je zelf niet uitkomt. Heb je bijvoorbeeld te horen gekregen dat je lactose-intolerant bent? Of wil je meer vegetarisch leren eten? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig hoe je jouw eetpatroon gezonder kunt maken? Wat je gezondheidsvraag ook is, in de intake maak ik dit zo helder mogelijk zodat ik je adequaat advies en coaching kan bieden.

De situatie: Je persoonlijke situatie is zeer bepalend voor het advies en de coaching die ik aanbied. Sport je veel of weinig? Heb je veel of weinig tijd? Woon je samen met je gezin? Heb je een groot of klein budget? Dit zijn allemaal factoren die ik in kaart ga brengen, om je voedingsbehoeftes (en mogelijkheden) te bepalen.

Het coachingsdoel: Dit is het doel dat jij wilt behalen bij GroenGezond. Jij spreekt uit wat je idealiter zou willen, en ik help je mee dat doel haalbaar te beschrijven. Het kan zijn dat we gaandeweg het coachingstraject merken dat het doel eigenlijk iets anders is. Soms ontdek je een dieperliggende vraag, en dan passen we het coachingsdoel gewoon aan.

Het coachingstraject: Ik geef een inschatting van het aantal sessies waarmee jij je gezondheidsdoel kan halen. Niet iedereen vindt veranderen even gemakkelijk, en hier houd ik altijd rekening mee. Wanneer we beslissen om een coachingstraject te verlengen, wil dit nooit zeggen dat “het je niet goed lukt” of “dat je het fout hebt gedaan”. Gaandeweg een traject zien we pas wat er echt nodig is. Ook als het even tegen zit is dat resultaat, en help ik je weer verder. Veiligheid en een ontspannen beleving staan centraal. We maken de stapjes gewoon wat kleiner, zodat ze beter bij jouw situatie passen!

De opdracht: Aan het eind van het intakegesprek geef ik je één voedingsadvies in de vorm van een opdracht. Dat klinkt wat kinderachtig, maar gezonder eten lukt alleen door het te doen. Ik stuur je daarna een document op met informatie en recept-inspiratie om je op weg te helpen. Soms spreken we direct een vervolgsafpraak af, en soms hebben we eerst tussentijds contact om te kijken hoe het gaat en wat handig is. Ik elk geval sta ik altijd voor je klaar als je tussentijds met vragen of onzekerheden zit!

In dit consult bespreken we samen hoe de afgelopen weken zijn gegaan.

Vond je het een uitdaging om wat aan je eetgewoontes te veranderen? Zo ja, waarom? Of misschien ging het je wel gemakkelijk af. Ook dan is het interessant om te bekijken hoe dit kan. Natuurlijk gaan we vooral in op of je ook echt verschil merkte in je lichaam. Aan de hand van je antwoorden bespreken we je uitdagingen, en hoe je hier mee om kunt gaan. Vaak als je van gewoontes verandert, krijg je reacties uit je omgeving. Dat kan motiverend en ook demotiverend werken. In deze consults besteden we ook hier extra aandacht aan, om ervoor te zorgen dat jij je sterk blijft voelen in je keuze. Onzekerheid is een onderwerp waar ik je graag mee help.

Ook dit consult sluiten we weer af met een kleine opdracht. Bovenop de eerste eetverandering, krijg je nu een volgende uitdaging. Hierbij houd ik rekening met hoe de vorige opdracht is bevallen. Centraal staat dat jij de veranderingen als ontspannen en veilig ervaart. Hoe kleiner de stapjes, hoe groter de kans op blijvend succes.

Afhankelijk van hoelang een coachingtraject is, plan ik ook graag een supermarktsafari met je in. Tijdens een supermarktsafari gaan we samen opstap in jouw lokale supermarkt, om je wegwijs te maken in het gezonde, en ongezonde aanbod.

Wat je gezondheidsdoel ook is, blijvende veranderingen bereik je het beste wanneer je ook begrijpt waaróm je dingen anders gaat doen. Ik kan je natuurlijk bergen advies geven, maar na het coachingstraject is het de bedoeling dat je ontspannen zelf verder kunt. En daarbij is kennis van producten heel belangrijk. Tijdens een supermarktsafari laat ik je zien hoe je hier gezonde beslissingen neemt, zonder in de valkuilen van marketing te stappen. Productplacement, kindermarketing, het lezen van etiketten en misleidende verpakkingen komen allemaal aan bod. Aan het eind van de safari weet jij precies waar jij wel en niet moet kijken om een gezonde maaltijd samen te stellen. Je krijgt een aantal handige tips mee om de etiketten te lezen, zodat je ook de minder zichtbare ongezonde stoffen kunt vermijden.

Hoewel het lijkt dat we tijdens een supermarktsafari minder aandacht hebben voor jouw persoonlijke gezondheidsdoel, is niets minder waar. Je komt immers dagelijks, of bijna dagelijks in de supermarkt. Je bent hongerig, moe uit werk, of je hebt haast en je zal snel geneigd zijn om je standaard route af te leggen. Bij thuiskomst heb je pas de rust om na te denken over wat je éigenlijk nodig had, maar dan heb je die zak chocoladepinda’s al binnen 😉 Met een supermarktsafari leer je dus al in de supermarkt te herkennen welke producten jouw gezondheidsdoel dichterbij brengen.

Afhankelijk van je ervaringen kunnen we een supermarktsafari weer afsluiten met een opdracht voor de komende weken. Het kan ook zijn dat de dingen die je al hebt gedaan zo goed bevallen, dat je gewoon zo door kunt gaan! Ieder mens is anders, dus coachingstraject ook.

In dit voorbeeld is dit het één na laatste consult. Hierin is het vooral belangrijk om samen te bekijken hoever we zijn.

Ben je goed op weg? Dan gaan we gewoon zo door, bespreken we je uitdagingen en kun je zelf verder. Soms is het zo dat je eigenlijk het gevoel hebt nog lang niet klaar te zijn. Je doel voelt nog ver weg óf je hebt eigenlijk een andere (gezondheids)vraag erbij gekregen. In dat geval kunnen we beslissen om extra sessies te plannen. Sommige gezondheidsdoelen zijn sneller bereikt dan anderen. Dit ligt natuurlijk aan de aard van het doel, maar ook aan je persoonlijke situatie en motivatie. Wel mag je ondertussen al erg trots zijn op je behaalde resultaten. Je hebt al meerdere gezonde gewoontes ontwikkeld! Dat op zich is al een succes en daar besteden we dus ook zeker aandacht aan.

Dit consult is het reflectieconsult.

We bespreken je ervaringen van de afgelopen maanden, en we vieren hoe jij je doel hebt gerealiseerd. Wat vond je fijn? Wat vond je uitdagend? Je krijgt ook de ruimte om het traject zelf te bespreken. Dus voldeed het aan de verwachtingen? Hoe vond je het om door mij gecoacht te worden? Aan het einde van dit laatste consult ga jij voldaan, gezonder en tevredener naar huis. En beter nog: je hebt niet alleen je doel gehaald, maar je hebt ook een hele lading aan gezondheidskennis en -ervaring opgedaan waar je de rest van je leven nog veel aan zult hebben!

Niets willen missen?

Meld je aan voor ‘n regelmatige portie gezonde inspiratie

* Nieuwsbrief: je krijgt bericht van speciale acties en wanneer er een nieuw artikel of recept online staat. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Voedingsadvies Utrecht GroenGezond lijnzaad

Laatste blogs