Mijn unieke werkwijze

Bewustwording | Gedragsverandering | Zelfredzaamheid
Home / Mijn unieke werkwijze

We werken aan deze doelen:

Bewustwording

Bewustwording van de voedingsindustrie, de werking van je lichaam, en in wat ‘gezond’ nu echt is, is de basis voor succesvolle, blijvende veranderingen.

Gedragsverandering

Je krijgt niet alleen kennis en uitleg over gezonde voeding, maar met fijne oefeningen en coaching zorgen we ervoor dat je blijvend gezonde gewoontes ontwikkelt.

Zelfredzaamheid

Als je klaar bent, ben je niet meer afhankelijk van voedingsguru’s en kun je zélf beoordelen of een nieuwe gezondheidstrend ook écht goed is voor jou.

We gebruiken deze methodes:

Hapklare voedingskennis

Het succes van een blijvend gezonde leefstijl begint bij goeie basiskennis. Daarom krijg je heldere voedingsadviezen, afgestemd op (eventuele) persoonlijke klachten, je leefsituatie en voorkeuren. Je krijgt antwoord op vragen als “Welke vetten zijn gezond?” maar ook zoals “Waaruit bestaat een gezonde maaltijd?”. Praktisch toepasbare kennis waarmee jij in de toekomst zónder hulp gezonde, en passende voedings- en leefstijlkeuzes gaat maken.

Praatplaten

Ter ondersteuning van een consult werken we met een unieke GroenGezond “praatplaat”, die meerdere functies heeft. Het is een houvast tijdens ons gesprek, een notitieblok voor je aantekeningen en een fijn overzicht van de onderwerpen en oefeningen die we bespreken en doen. Zo kun je alles thuis nog eens rustig doornemen, en bouw je een handig dossier op van je opgedane kennis en je voortgang.

Belevingsoefeningen

Centraal in de werkwijze van GroenGezond staan de belevings-oefeningen. Dit zijn speciaal ontwikkelde oefeningen waarmee ik je op een hele fijne, moeiteloze manier kennis meegeef van voeding, spijsvertering en leefstijl. Het is gebaseerd op mindfulness & coaching, waarbij je vooral onbewust leert en je kennis eigen maakt. Dit draagt bij aan bewustwording van jouw mogelijkheden, waardoor je gemotiveerd wordt én blijft om jou doel te halen.

Supermarktsafari

Blijvende veranderingen bereik je het beste wanneer je ook begrijpt waaróm je dingen anders gaat doen. Na het coachingstraject is het natuurlijk de bedoeling dat je ontspannen zelf verder kunt. En daarbij is kennis van producten heel belangrijk. Tijdens een supermarktsafari laat ik je zien hoe je hier gezonde beslissingen neemt, zonder in de valkuilen van marketing te stappen. Productplacement, kindermarketing, het lezen van etiketten en misleidende verpakkingen komen allemaal aan bod.

Heb je nog vragen? Bel me gerust op 06 44402667!

Laatste blogs